Personvernserklæring – Norges Miljøvernforbund

Innledning
Norges Miljøvernforbund arbeider for å ivareta ditt personvern når du benytter deg av våre tjenester. Derfor har vi utarbeidet denne personvernserklæringen for hvordan personopplysningene dine behandles og beskyttes.

Denne personvernerklæringen gjelder kun Norges Miljøvernforbunds medlemmer, abonnenter og brukere av online-tjenester.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler personopplysninger og rettslig grunnlag for behandlinger.

Vi informerer deg også om de rettighetene du har i forbindelse med behandling og eventuell overføring av dine personopplysninger.

Hvem har ansvar for dine personlige data?
Norges Miljøvernforbund er behandlingsansvarlig for behandling av dine personopplysninger etter denne personvernserklæringen. Det betyr at Norges Miljøvernforbund er ansvarlig for å definere formålene med behandlingen av personopplysninger og dessuten for å overholde personvernlovgivningen.Du finner vår adresse og kontaktinformasjon nederst i denne personvernerklæringen.

Hvor blir personopplysningene lagret?
Opplysningene vi samler inn om deg lagres innen det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (“EØS”) men kan også overføres til og behandles i et land utenfor EØS. Alle slike overføringer av personopplysninger utføres i samsvar med gjeldende lovverk.

Hvilke typer personopplysninger samler vi inn?
Vi samler inn personopplysningene du oppgir, for eksempel når du melder deg inn, bestiller varer, kontakter oss eller deltar på arrangementer. Personopplysningene du oppgir kan for eksempel inneholde kontaktinformasjon som navn, adresse, epost og telefonnummer, fødselsdato, personnummer og betalingsinformasjon. I tillegg kan det hende vi samler inn enkelte personopplysninger fra eksterne kilder som f.eks. kredittinformasjon og adresseoppdateringer.

Hva bruker vi de personlige opplysningene dine til?
Vi kan komme til å bruke personopplysningene dine til følgende formål:

Det rettslige grunnlagt for vår prosessesering er din godkjenning av våre medlemsvilkår når du melder deg inn og/eller de samtykker du gir oss.

Vi vil bare beholde opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene ovenfor, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Etter dette vil personopplysningene dine slettes.

Hvilke rettigheter har du?
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil, ufullstendige eller er irrelevante, kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld eller du fortsatt har formelle verv eller oppgaver i organisasjonen. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformåleller endre dine kontaktopplysninger via “MinSide” (”Min Side” er enda under utvikling, link vil komme når den er operasjonell) Du kan også kontakte oss enten ved å sende et brev til Norges Miljøvernforbund, Skuteviksbodene 24, 5035 Bergen, eller ved å sende en e-post til medlem@nmf.no

Hvem har tilgang til dine personlige opplysninger?
Opplysningene dine kan komme til å deles innen Norges Miljøvernforbund Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til tredjepart for markedsføringsformål Norges Miljøvernforbund Opplysninger gis kun videre til tredjepart dersom det er nødvendig for å kunne tilby deg tjenestene som er nevnt ovenfor, for eksempel spedisjonsfirma i forbindelse med levering av varer, mediebyråer for distribusjon av nyhetsbrev og kredittopplysnings- eller inkassobyråer i forbindelse med kredittvurdering, identitetskontroll og inkasso.

Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?
Vi har gjennomført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uautoriserte personer får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den teknologiske utviklingen. For at kortkjøp skal være så sikkert som mulig hos oss, sendes all informasjon i kryptert form. Dette innebærer at informasjonen passerer gjennom en sikker tilkobling og at dine personlige opplysninger ikke kan leses av eksterne parter. Ved kortkjøp samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss med å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte mot banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS som kortselskapene VISA og MasterCard står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll.

Informasjonskapsler (Cookies)
En informasjonskapsel – cookie – er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobile enhet og hentes opp derfra ved senere besøk. Norges Miljøvernforbund bruker informasjonskapsler for å forbedre og forenkle ditt besøk. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon eller til å gi informasjon til tredjeparter.

Det finnes to ulike typer informasjonskapsler, permanente og midlertidige (informasjonskapsler for sesjoner). Permanente informasjonskapsler lagres som en fil på din datamaskin eller mobil i en tidsperiode på ikke mer enn 12 måneder. Informasjonskapsler for sesjoner er midlertidige og forsvinner når du stenger økten i nettleseren. Vi bruker permanente informasjonskapsler for å lagre ditt valg av startside.

Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra datamaskinen eller på den mobile enheten ved hjelp av nettleseren. Se under “hjelp” i nettleseren for å finne instruksjoner for hvordan du håndterer og sletter informasjonskapsler. Du kan velge å deaktivere informasjonskapsler, eller å motta et varsel hver gang en ny informasjonskapsel blir sendt til din datamaskin eller mobile enhet. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner hvis du slår av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler for tredjepart
Vi bruker informasjonskapsler for tredjepart til å samle inn statistikk i aggregert form ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics, vi bruker også informasjonskapsler fra Facebook som sporer aktivitet imellom våre nettsider ettersom vi har kommentarfelter fra Facebook, WordPress som er vårt verktøy for redigering av nettstedet har også informasjonskapsler på vårt nettsted for lagring av preferanser og sporing av deres økt på vårt nettsted, de siste vi har informasjonskapsler fra er MailChimp som brukes for statistikk. Både permanente og midlertidige informasjonskapsler (informasjonskapsler for sesjoner) blir brukt. Permanete informasjonskapsler lagres i datamaskinen eller den mobile enheten i en tidsperiode på ikke mer enn 24 måneder.

Lenker
Nettsiden http://984072-www.web.tornado-node.net/ kan inneholde lenker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Når du benytter lenkene til eksterne tredjeparter har ikke Norges Miljøvernforbund ansvar for eventuell behandling av dine personopplysninger. Vi anbefaler at du sjekker tredjeparts personvernerklæring for nærmere informasjon om hvordan dine personopplysninger behandles. Norges Miljøvernforbund tilbyr lenkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon om bestemte emner.

Endringer i denne erklæringen

Fra tid til annen kan vi uten varsel oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å ta hensyn til ny eller annen personvernpraksis. Vi vil legge ut en melding på vårt nettsted og/eller informere deg på annen måte når vi gjør vesentlige endringer i denne personvernerklæringen. Hvis du ikke godtar noen av de endrede vilkårene, må du slutte å bruke tjenesten vår.

Kontaktinformasjon

Personopplysningsansvarlig

Norges Miljøvernforbund
Skuteviksbodene 24
5035, Bergen
Norge

Telefon: +47 55 30 67 10
E-post: medlem@nmf.no

Foretaksregister: Norges Miljøvernsforbund
Foretaksnummer: 871 351 082
Autorisert representant: Anders Tungland

Godkjent dato: 03.03.2020                                                                                             effektiv dato: 04.03.2020

nb_NONorwegian