Stopp vindkraft på Finnskogen

Dette området er unikt i Europeisk sammenheng, ikke minst med sin store utstrekning, der den omfavner både naturlandskap og historisk kulturbebyggelse. Finnskogleden er en 240 km lang vandrerute som går gjennom grensetraktene mellom Sverige og Norge, fra Morokulien i sør til Søre Osen i nord. Finnskogen består av store skogområder på skrinn morenejord og navnet kommer av finner som innvandret på 1500- og 1600-tallet, slo seg ned og drev jordbruk.

Finnskogleden er utvalgt av Sveriges Turistforening som en av 12 signaturleder, og både den norske og svenske turistforening samarbeider om å vedlikeholde turstien. Dens unike historiske og naturmessige kvaliteter og størrelse har også gjort at det har vært arbeidet intensivt på begge sider av grensen for å få den inn på UNESCOS verdensarvliste.

Utbyggingen av vindkraftverket på Kjølberget midt i dette området vil ødelegge områdets kvaliteter og for evig og alltid legge dette arbeidet i grus. Derfor er det også viktig at hele landet nå stiller seg bak aksjonen som skal stoppe denne utbyggingen. Vi har ikke råd til å miste et så unikt område for at et umettelig Europa skal få noen få kilowatt ekstra. Vi produserer allerede betydelig mer strøm enn vi bruker selv, og alt vi bygger ut nå blir derfor kun for eksport.

Støtt aksjonen på Kjølberget, Finnskogen og Finnskogsleden nå!

Se animasjonsfilmen under:

[yotuwp type=”videos” id=”IRX2um3St8M” player=”cc_load_policy=0&iv_load_policy=3″]

Relaterte artikler

nb_NONorwegian