Havnesjefen

Vedlagt ligger Norges Miljøvernforbundets oppfordring til Os kommune om å endre vedtaket om avlivning av “Havnesjefen».

Miljøvernforbundet kan ikke sitte stille og se på at kommunen gjør så store overtramp mot et så høyt verdsatt innslag i kommunen, og har også fra flere av våre medlemmer blitt oppfordret til å involvere oss i saken.

Vi føler det nå er på tide noen snakker svanens sak, og peker på at denne saken er større en “Havnesjefen”. Dette handler i tillegg til dette enkelttilfellet om hvorvidt mennesker skal skjermes fra natur, når de er i naturen, og om at det er på høy tid det allmektige mennesket tar et skritt tilbake og også gjør plass til andre skapninger i våre omgivelser.

Det er potensielt farlig å leve, det er derfor voksne som har ansvar for barn har et sørlig ansvar for å passe på. Det er ikke slik at det dersom et av barna hadde gått av stien på vei til stranden og blitt bitt av huggorm hadde vært huggormen sin feil. Det hadde ikke vert den ansvarlige voksne sin feil heller, det er bare en av faktorene man må akseptere når man er menneske.

Saken har til nå vert preget av dramatikk, men det er knapt noen som har satt fingeren på at det faktisk ikke er snakk om annet en en fugl på 10-13 kg som passer på ungene sine og ikke en tiger som spiser mennesker fra en landsby i India.

Lenke til Norges Miljøvernforbundets oppfordring.

Relaterte artikler

nb_NONorwegian