Nok en delseier på Frøya

Kommunaldepartementet kom i dag ut med en redegjørelse om midlertidig stans av arbeidet med å omgjøre deler av øya Frøya til et industriområde fylt med vindturbiner. Dette etter at dagen startet på verst mulig tenkelige måte ved at 10-12 politifolk begynte å tømme hele Sør Frøya for turfolk. Politiet sprang etter folk langt utenfor forbudt område for å innhente personalia, og truet de med forelegg hvis de viste seg i området de neste 24 timene.

Miljøvernforbundet har i hele dag vært i kontakt med sine gode venner på Frøya for å bistå med råd og vegledning på hvordan de skulle forholde seg til maktbruken fra politiet. Teltleir ble også revet av politiet.. Norges Miljøvernforbund har i flere runder nå prøvd å hjelpe befolkningen på Frøya både med både råd, og ved å innhente viktige opplysninger om blant annet Smølalirypa som kun finnes i dette området. Norges Miljøvernforbund har også vært fysisk tilstede sammen med aksjonistene flere ganger for å hjelpe til med organiseringen av motstanden. Vi mener at det som nå skjer viser at det nytter å vise motstand mot vindkraft. Både politikere ,og ikke minst den Norske befolkningen selv ser at denne totale raseringen av Norsk Natur ved å pepre våre vakre fjell med vindturbiner for å tjene penger overhodet ikke er noe en kan godta.

Norges Miljøvernforbund er stolte over å være med i denne kampen som nå pågår over det ganske land. Og spesielt stolte er vi over å være med i kampen mot vindturbiner på vakre Frøya sammen med våre gode venner som bor på denne øya.

Se avgjørelsen fra Kommunaldepartementet her:

Arbeidet med vindkraftparken på Frøya stanses midlertidig

Relaterte artikler

nb_NONorwegian