NMF gratulerer Hunton med ny fabrikk for produksjon av kortreist og miljøvennlig trefiberisolasjon på Gjøvik!

Byggebransjen er innovativ og fokuserer stadig mer på miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Materialvalg, levetid og CO2 regnskap får stadig større fokus. Miljøvernforbundet har derfor i alle våre år jobbet mye og tett sammen med byggebransjen og følger nøye med på og vurderer mange nye produkter.

– Det har derfor for oss vært en glede å kunne følge Hunton på veien mot fullskala norsk
produksjon av miljøvennlige trefiberisolasjonsprodukter laget av norske råvarer, meldte leder i Miljøvernforbundet Kurt Oddekalv etter å ha vært tilstede på åpningen av den nye 3200 kvadratmeter store fabrikken på Gjøvik 12.03.19.

Vår første praktiske erfaring med trefiberisolasjon fikk Miljøvernforbundet da vi brukte blåseisolasjon fra Hunton til restaureringen av regionskontoret vårt i Tromsø, og har etter dette hatt gleden av å bruke trefiberisolasjon ved en rekke av våre prosjekter. Vi er veldig fornøyde med produktet på alle måter og anbefaler det derfor til alle våre kontakter.

Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad og styreleder Frederik W. Mowinckel i Hunton. Bilde hentet fra www.bygg.no

Et skår i gleden har for oss til nå vært at produktene har vært produsert langt unna, men nå, med full produksjon i Norge og laget av kortreist granflisfra Innlandet, ser vi dette som et fullkomment miljøvennlig produkt som vi håper vil finne sin plass i byggeprosjekter i hele Skandinavia. Nå som all produksjon av Nativo Trefiberisolasjon er flyttet hjem til Gjøvik, har isolasjonen også fått Huntons eget kvalitetsmerke «Norwegian made». Dette er en bekreftelse på at isolasjonen er fremstilt av treflis fra norske skoger – en fornybar, kortreist og bærekraftig råvare. Akkurat det vi i Miljøvernforbundet har håpet, rådgitt og ventet på.

– Som bedriftseier har man et stort ansvar, ikke bare for våre ansatte, våre naboer, kunder og leverandører, men også for fremtidige generasjoner. Miljø- og klimautfordringene tar vi meget alvorlig i Hunton, samtidig som vi skal tjene penger, sa Frederik W. Mowinckel, styreleder i Hunton, under åpningen av fabrikken. Dette er slik vi i miljøvernforbundet ser det akkurat den miljøprofilen mange bedrifter i dag mangler, hvor det ensidige fokuset utelukkende er på profitt.

Høsten 2016 startet byggingen av det 3200 kvadratmeter store produksjonsanlegget i Skjerven industripark på Gjøvik. I bygget er det brukt materialer som massivtre og trefiberisolasjon. Åpningen av den norske fabrikken er en viktig milepæl i Huntons 130 år lange historie med stor betydning for norsk eksportindustri og lokal verdiskapning i Innlandet.

Selve produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 36.000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året, både i form av isolasjonsmatter og blåseisolasjon . Det langsiktige målet er å nå en omsetning på 250-300 millioner kroner per år ved full kapasitet.

Miljøvernforbundet gratulerer Hunton med sin nye fabrikk og ser fram til å følge bedriftens suksess videre!

Video fra åpningen: Hunton Fiber video

Relaterte artikler

nb_NONorwegian