Stangeland utlovte dusør for hærverk på banner på Haramsøya – Anmeldt

Ledelsen i Stangeland Maskin AS slutter aldri å overraske.

Først ble Norges Miljøvernforbund (NMF) sine bannere til støtte for Haramsøya på Jæren skåret i stykker. Hærverket ble anmeldt. Like etter, da NMF fikk heist på plass to containere som skulle brukes til å henge opp nytt banner til erstatning for de som ble skåret i stykker, satt konsernsjef og eier, Olav Stangeland seg i bilen og oppsøkte og slo ned naboen som endte opp med istykkerrevne klær og brudd i venstre tommel.

Natten mellom den 15/8 og 16/8-2020 ble NMFs banner ved ferjeleiet på Haramsøya skåret i stykker. Det som har vist seg i ettertid er at en ansatt hor Stangeland Maskin på Haramsøya med overveiende grunn til mistanke har formidlet en dusør kr. 10.000,- på vegne av daglig leder Tommy Stangeland for hærverket. Dette er brudd på flere paragrafer i straffeloven.

NMF har i dag anmeldt forholdene som bl.a går på grovt skadeverk, oppfordring til lovbrudd og medvirkning.

NMFs banner ble utsatt for hærverk og skåret i stykker natt til 16/8-2020. Påfallende etter samme mønster som bannerne på Jæren ble ødelagt med å skjære ut budskapet, men å la firmalogoen stå urørt.

Og så skulle det vise seg at det kan se ut som daglig leder i Stangeland Maskin AS har utlovet en dusør for akkurat det samme skadeverket, via en ansatt på Haramsøya, som det som faktisk ble utført natten etter meldingen med dusør ble formidlet.

Bilde tatt av banneret den 15/8, samme dag som meldingen ble sendt.

En sladdet utgave av den anmeldelsen som ble levert til politiet, Møre og Romsdal politidistrikt kan dere laste ned her.

Relaterte artikler

nb_NONorwegian