Minneord for Per Nordø

Per Nordø (1956 – 2019)

Jeg vil takke for å ha hatt så mange gode og kreative år med Per. En kunne gi han en sak, og han gravde seg alltid ned til bunnen. Per var en mann som hatet urett, når makten tråkket på en liten mann. Han hadde selv erfaring i å være denne mannen.

I så måte var Per en stjerne. Han begynte som fiskehandler og var preget av sild og makrell den første tiden han jobbet i Naturvernforbundet. Per fulgte lojalt med over da vi etablerte Miljøvernforbundet i 1993. Han hadde en skarp hjerne, han hadde egentlig to hjerner, for faren var alltid med i slagene. Derfor var det lett å gi Per fleksibel arbeidstid den siste tiden, og han nøt enorm tillit fra ledelsen. En menneskelig gravemaskin, og en person du alltid kunne stole på, som ikke ville gi seg før urettferdigheten var avdekket, avsløringen av misbruket av fellesskapets penger til voluminøse veiprosjekter samfunnet ikke trengte.

Per var dypt engasjert i vindkraftsaken. Når du kan det politiske spillet, kan du også jobbe med flere typer saker. Han hadde stor kjærlighet for naturen og var en skikkelig idealist. Han hadde en forkjærlighet for Oselvaren, så derfor har vi også kalt vår nyanskaffede Oselvar for «Peren».

Per vil være dypt savnet av alle som har kjærlighet til livet.

Kurt Oddekalv
Leder og alle ansatte, frivillige og tillitsvalgte i Norges Miljøvernforbund

Relaterte artikler

nb_NONorwegian